Harald J. Andersen: – Vi har ingen tid å miste. (Foto: Virke)

Slaget om 350-kronersgrensen står nå!

De nærmeste dagene står slaget om 350-kronersgrensen i Stortinget. KrF krever den avgiftsfrie grensen for netthandel fra utlandet fjernet når de nå skal forhandle om regjeringsposisjon og statsbudsjettet for 2019. Dette er også Virkes viktigste kampsak og helt avgjørende for norsk handels konkurranseevne og fremtid.

Publisert

Omfattende kampanje

I dag går startskuddet for en storstilt annonsekampanje for å få politikerne til å forstå hvor viktig 350-kronsersgrensen er for handelen.

– Handelen ser at politikerne ikke har forstått hvilken stor omstilling handelsnæringen er inne i og hvordan 350-kronersgrensen svekker næringens konkurranse- og omstillingsevne, sier Harald J. Andersen, direktør i Virke Handel, om 350-kronersgrensen står nå.

Kampanjen omfatter helsides annonser i aviser og poster i sosiale medier de neste ukene. Dette for å synliggjøre hvordan 350-kronersgrensen undergraver norsk handelsnæring, og hvorfor denne grensen må fjernes nå.

– Vi har ingen tid å miste. Hver uke forsvinner 40 arbeidsplasser og 20 millioner kroner i tapte inntekter til staten, understreker Andersen og viser til en rapport fra Menon Economics.

Som et ledd i kampanjen har vi også bedt kjøpmenn over hele landet om å slutte opp om et opprop til politikerne med oppfordring om å la dem konkurrere på like vilkår og fjerne 350 grensen NÅ!

Kampanjen er et spleiselag mellom mange handelsbedrifter, Virke Handel og LO/Handel og kontor. 350-kronersgrensen rammer hele den norske varehandelen, så spleiselaget er bredt.

Så mye handler vi på nettet fra utlandet

SSB har beregnet Olas og Karis netthandel i utlandet i 2017 til 22 milliarder kroner, herav 18,4 milliarder under 350 kroner. I 2017 kom det totalt 40 millioner småpakker til Posten, handlet av norske forbrukere på utenlandske nettsteder.

(Pressemelding)

Powered by Labrador CMS